Благоевград отново въстана срещу Муса Палев

Булфото
share

Десетки благоевградчани излязоха пред сградата на Областна администрация-Благоевград, за да изразят недоволството си от назначението на Муса Палев за губернатор на Благоевград, предаде Дарик.

Партийни лидери, граждани и представители на НПО се обединиха около идеята да протестират докато новоназначеният областен управител не се оттегли от поста. В знак на протест, пред административната сграда бяха разпънати и 3 палатки, които ще останат там, докато Палев не бъде сменен, увериха недоволните.

Това е вторият протест срещу назначаването на представителя на ДПС за губернатор. Решението на МС предизвика вълна от недоволство в Благоевград. След назначението на Палев, в петък бе организиран протест от партийни структури, граждани и представители на НПО. От местаната структура на БСП пък решиха да оттеглят кандидатите си за зам.-областен и секретар на Областта. Становището бе депозирано лично до Сергей Станишев.

Паралелно с протеста срещу Муса Палев бе организиран и друг - стотина души протестираха срещу кабинета "Oрешарски. Събралите се скандираха "Мафия" и "Всички в затворите". Недоволните направиха и мирно шествие, което започна от АУБ, премина през полицейската дирекция, през главната улица и завърши отново пред висшето учебно заведение.

Протестите в Благоевград протекоха нормално. Около 30-ина полицейски служители охраняваха митингите. Очаква се утре към 06.30 часа сутринта недоволни граждани да окупират сградата на Областна администрация, като целта е да възпрепятстват достъпа до кабинета на новия областен управител.

Водещи новини

Още новини