Сидеров: Колко ни струва охраната на Яне Янев, Румен Петков и Ахмед Доган? (видео)

share

"Очертава се една спокойна обстановка, в която може да се работи наистина. Искам да предложа няколко теми, по които може да се работи наистина и които са наложителни", каза от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той поясни, че темите, които ще предложи са извън това, което ще бъде обсъждано по време на парламентарния контрол, но добави, че иска да се възползва от присъствието на Пламен Орешарски в парламента.

Сидеров постави въпроса за охраната на някои лица, които не са част от властта. От охрана, платена с държавни пари, се възползват Яне Янев, Ахмед Доган и Румен Петков. Атакистът добави, че охраняван е и Цветан Цветанов, който по време на предизборната кампания не е бил нито депутат, нито част от МС. Сидеров настоя да се преразгледа постановлението на кабинета "Борисов", с което е дадена охрана на изброените лица. "Атака" иска да се разбере и каква сумата, която е похарчена за охраната на Янев, Доган и Петков. "Всеки лев трябва да се пести", добави Сидеров.

Националистът цитира и няколко данни на Евростат, според които в България за 2012 година е установен един от най - резките спадове на доходите. "Ние сме на второ място след Гърция. Тамошният спад е просто песен в сравнение с Гърция. Според друга информация, през 2012 година в България е плащан най-скъпият ток спрямо покупателната способност на българина. Това означава само едно - обедняване на българския народ", заяви Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" заяви, че правителството трябва да помисли по въпроса за регулация на цените на тока, сметките за ток и за парно. "До момента не е казано ясно, че токът няма да поскъпне от 1 юли. Хората очакват да чуят как точно ще се намалят сметките за ток", заяви Сидеров.

Другата тема, която интересува българското общество е свързана с чуждите монополи, според Волен Сидеров. "Какво правим с тях", попита той. (Вижте тук видео с изказването на Волен Сидеров)

Другата тема, която засяга гражданите, по думите на националиста, са отношенията им с банките. "Над 85% от населението е с някакъв вид кредити. В доста договори с банките има клаузи, които не са в интерес на кредитополучателите. Трябва тези договори да бъдат добре регламентирани и българските граждани да не бъдат ощетявани. В момента много българи са застрашени да останат на улицата, защото банките ще вземат жилищата им", заяви Сидеров.

Водещи новини

Още новини