България и Швейцария ще си сътрудничат в борбата с детската престъпност

Интернет
share

В присъствието на премиера Бойко Борисов, трима министри – вътрешният Цветан Цветанов, правосъдният Маргарита Попова и Томислав Дончев, който отговаря за управлението на европейските средства, главният прокурор Борис Велчев и посланикът на Швейцария у нас Регина Ешер подписаха Споразумение за Тематичен фонд „Сигурност”.

Документът е част от двустранна програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социални неравенства в рамките на разширения Европейски съюз.

Швейцария предоставя около 10 млн. швейцарски франка, насочени към укрепване на системата за сигурност, борбата с организираната престъпност и подпомагане на реформите в съдебната система.

Cпоразумението отваря пътя за двустранното сътрудничество в областта на сигурността. Сигурността се разбира в един широк смисъл като цел – гражданите трябва да чувстват максимално, че техните права са добре защитени, че полицията разполага с добро оборудване и подготовка, че действа като техен приятел.

Трябва да има усещането, че съдебната власт е надеждна.Viarvam,че средствата ще бъдат усвоени напълно с качествени проекти. Повишаването на курса на швейцарския франк напоследък ще направи средствата повече.

Към днешна дата става
въпрос за 128 млн. лева.

Водещи новини

Още новини