ЕП: Можем да променим споразумението с Швейцария

  • 10 февруари 2014 13:04

  • 1588
  • 1
ЕП: Можем да променим споразумението с Швейцария
©

Председателят на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден допусна днес, че с оглед резултатите от референдума, възстановяващи квотите за имигранти в Швейцария, ЕС може да преразгледа споразумението за свободно движение на хора, сключено с конфедерацията, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ако референдумът наложи на Швейцария да промени законодателството и да ограничи свободното движение също и за граждани на ЕС, тогава ще трябва да реагираме и може би да преразгледаме споразумението", каза Шулц. Европейската комисия разкритикува по-рано резултата от допитването, по време на което повечето швейцарски избиратели гласуваха за възстановяване на квотите за имигранти. Промените ще засегнат най-вече работната сила от ЕС, откъдето в конфедерацията пристигат най-много имигранти.

Европейският регулатор предупреди швейцарските власти, че "ЕС ще анализира възможните последици от тази инициатива за целия комплекс от отношения между Евросъюза и Швейцария", добавя ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1588 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.02.11 | 01:32

1
И в България трябва да има квоти за имигранти т.е. "бежьнци".

Добави коментар

Водещи новини