Социолог: Няма гаранция, че ГЕРБ ще спечелят изборите

share

"Безспорно социологическите изследвания не влияят на образа на кампанията", каза в интервю за предаването "Лице в лице" по БТВ социологът Цветозар Томов.

Той призова хората да не се вълнуват от проучванията в тази доста напрегната обстановка. Томов е категоричен, че социологическите проучваният не целят да внушават нещо на хората. "Социологията е една наука, която е престижна в целия свят, но в България губи образа си", добави още той.

Социологът коментира резултатите на МВМД и Мира Радева. "Изследването беше извадено в публичното пространство по един почти криминален начин. Това не трябва да става така. Работата на социологът не е просто да извади едни числа и да ги представи в публичното пространство. Той трябва да ги обясни", каза той.

Цветозар Томов отрече също така  да е членувал в някоя партия. Той заяви, че само е извършвал консултантски услуги за партии и добави, че това го правят всички негови колеги.

Томов потвърди, че разликата между ГЕРБ и БСП е нараснала в последните дни.  Социологът заяви, че това може да се обясни  снарастването на подкрепата към "Атака".. По думите му, точно това е причината да има и по - голяма разлика между ГЕРБ и БСП. Според него доверието към "Атака" пък се е покачило заради това, че Волен Сидеров е бил единственият политически лидер, който е заговорил на езика на протестиращите.

Цветозар Томов заяви, че нищо сигурно няма на предстоящите избори, не е сигурно и дали ГЕРБ ще спечели. По думите му,  от голямо значение е и развитието на скандала с подслушванията. "От развръзката около него зависи дали ще бъде опозорен Сергей Станишев или Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини