202 жалби до енергийния омбудсман

share

Двеста и две жалби и сигнали са постъпили досега при омбудсмана на ЧЕЗ Радослав Димитров. Това съобщи той на БТА по време на приемната, организирана от електроразпределителното дружество в Перник.

Петдесетина от жалбите вече са разгледани по същество и е върнат отговор. Най-често хората се оплакват от високите сметки за ток през декември и януари, каза Димитров. В тези случаи ще бъдат извършвани допълнителни проверки, като ще бъдат инспектирани електромерите на място за съответствие на техните характеристики и изходящата линия.

Хората не знаят правилата за работа на омбудсмана, каза Димитров. Много често те идвали директно при него, без да са подали жалба към дружеството. Клиентите трябва да информират дружеството за проблема, да получат отговор и той да не е удовлетворителен за тях, уточни Димитров.

Днес трима недоволни клиенти на ЧЕЗ в Пернишко поставиха проблемите се пред омбудсмана. Те са свързани с откраднати кабели външно захранване, високи сметки за ток, както и двукратно плащане за едно и също потребление.

Радослав Димитров присъства днес и на среща на кметовете в община Перник.

Водещи новини

Още новини