Алексей Петров се разсърди, Цветанов го наричал иронично "Трактора"

Булфото
share

"В студиото на ТВ 7 пред българската общественост към мен бяха отправени директни заплахи по един безпрецедентен и в същото време примитивен начин.

Изказаха се твърдения за еднакъв почерк на взрива пред в. „Галерия” и взривовете пред партийните офиси на РЗС и ДСБ. Министърът и водещият на предаването лансираха единствената според тях версия, че Алексей Петров бил заинтересован и той бил организирал поставянето на бомбите.
Това безотговорно внушение бе хвърлено на публиката макар и до днес обществеността да няма никаква информация за хода на разследването по предишни взривове, още по-малко за вчерашните терористични действия. Непрофесионалното говоренето на вътрешния министър, неподкрепено от никакви доказателства, компрометира действията на разследващите органи за пореден път.

Ако „Трактора” (както иронично бях наричан) не бъде спрян - ще се „стигне и до по-големи крайности” – съгласиха се и двамата.


Поведението на Цветанов оценявам не само като заплаха и опит за саморазправа с мен, а и като провокиране на обществено напрежение и създаване на очакване, че ще се случат непредвидими събития, които ще дестабилизират държавата. Очевидно това е опит за сплашване на политическите опоненти и всички български граждани", пише Алексей Петров в писмо до медиите.


"Настоявам възможно най-скоро да ми бъде предоставено правото да се защитя и не възразявам в разговора да участва и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, заявява още Алексей Петров.

Водещи новини

Още новини