МС гласува оставката на Ангел Семерджиев

Булфото
share

Предсрочното освобождаване на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев ще обсъди правителството на редовното си заседание днес.

Това става дни след като ЕК заведе дело срещу България заради ограничаване на конкуренцията при доставките на електроенергия и природен газ.

Страната е заплашена да плаща близо 17 хил. евро на ден, тъй като продължава да нарушава европейските изисквания по отношение на вътрешния си енергиен пазар.

В съобщението на правителствената пресслужба, разпространено в понеделник, се казва, че премиерът ще предложи на правителството да освободи Ангел Семерджиев заради забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС.

За последните шест месеца министерството на икономиката и енергетиката е изпратило три писма на ДКЕВР да ускори приемането на новите разпоредби, но това не е направено, предаде БНТ.

Водещи новини

Още новини