В Благоевград настояват за видеонаблюдение

share

Незабавно да се въведе видеонаблюдение в Благоевград. За това настояват от общината и полицията в града, съобщава "Стандарт нюз".

Причината е в честите инциденти, особено с млади хора, които посещават нощните заведения и стават обект на посегателство. Почти всяка вечер се регистрират нападнати и бити младежи, след като са били на купон или дискотека. Въпреки засиленото полицейско присъствие край въпросните заведения, побоите и кражбите не секват. Преди няколко месеца Цветан Цветанов увери, че МВР ще участва в проекта за изграждане на система за видеонаблюдение в Благоевград, но не уточни конкретните параметри на финансовите средства.

Според министъра по този начин ще се осигури сигурността на благоевградчани и на гостите на града, както и на хилядите студенти. Той беше категоричен, че не трябва да се сравнява такава система със своеобразен Биг Брадър.  Стойността на проекта е около 700 000 евро и ще направим всичко възможно да го изпълним още тази година, увери кметът на община Благоевград Атанас Камбитов. Той също е убеден, че камерите ще помогнат за сигурността на хората и опазването на общинската собственост.

 

 

 

Водещи новини

Още новини