Свлачище откъсна 300 души от света в смолянско село

share

Проливните дъждове активизираха свлачище в смолянското село Търън. То е прекъснало път до махала, в която живеят около 300 души, съобщи кметът Явор Говедаров.

След подаден сигнал за свляклата се земна маса на телефон 112, от полицията са обезопасили района. Очаква се комисия от община Смолян да направи оглед и да започне проектиране за по-скорошното изграждане на подпорна стена, добави Говедаров.

Той обясни, че към момента автомобил може да мине по пътя към махалата на селото, но е много опасно. Свлачището е голямо, тъй като от пътя до реката има около 100 метра и почти целият участък се е свлякъл.

Към къщите, в които живеят около 300 души, има друг обходен път, който обаче е много стръмен и тесен. Въпреки това сега той ще се използва за изкупуване на млякото, произведено от жителите на селото и снабдяване на хората с хляб и продукти от първа необходимост.

Преминаването по прекъснатата улица ще се осъществява пеша, докато се ремонтира пътят и се изгради подпорна стена, разпоредил е кметът.

Водещи новини

Още новини