Вили Лилков: Държавата трябва незабавно да изплати парите, които дължи на градския транспорт на София

  • 03 октомври 2024 11:10

  • 432
  • 4
Вили Лилков: Държавата трябва незабавно да изплати парите, които дължи на градския транспорт на София
© Булфото

Необходимо е държавата незабавно да изплати парите, които дължи на градския транспорт на София. Това заяви общинският съветник от местна коалиция КОДКОДКонсервативно обединение на десницата - КОД - е дясна политическа партия. Неин лидер е бившият Вили Лилков пред журналисти в Столичния общински съвет (СОС), където днес ще се състои извънредно заседание за градския транспорт в столицата, предаде БТА. Общинските съветници ще разгледат доклад относно отпускане на парични заеми от Столична община на „Столичен автотранспорт“ ЕАД и „Столичен електротранспорт“ ЕАД за погасяване на натрупани задължения към 31 август 2024 г.

Държавата постави Столичната община, гражданите на София и СОС в изключително неприятна ситуация, подчерта Лилков. Предлагаме СОС да излезе с категорична декларация пред правителството и пред Народно събрание, с която да изиска незабавно изпащане на парите, които държавата дължи на Столичната община и на гражданите, заяви общинският съветник. Според него не може Столичната община да бъде поставяна в унизителната ситуация да плаща задължение на държавата, което за държавния бюджет представлява една прашинка.

Общинските съветници ще заседават извънредно заради градския транспорт на София

Обръщаме се към народните представители от София, които изглежда са забравили своите задължения към софиянци и искаме те да окажат натиск към правителството на Главчев за изпълнение на задълженията, които държавата има към градския транспорт на София, заяви Вили Лилков. Той каза, че отговор на въпроса кой на кого какво е платил го дължи финансово министерство. Настояваме министърът на финансите да бъде извикан на сесията на СОС и да обясни 25 млн. лв. или 50 млн. лв. ли са задълженията и колко са платени, заяви Лилков. Не може ние да поемаме задължения, да плащаме лихви по тях, при положение, че това е задължение на държавата, подчерта общинският съветник.Той обърна внимание, че държавата "регулярно, години наред поставя общината в това състояние".

Според Лилков тази ситуация е много добре пресметнат предизборен ход на управляващите. По думите му става въпрос не само за задължения на градския транспорт към доставчици на горива, резервни части, но и за неплатени застраховки. Към застрахователите градския транспорт има задължения, които ако не се погасят, се поставят под риск пътуващите в градския транспорт, заяви общинският съветник.

Припомняме, че в края на миналата седмица кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите съобщи, че са блокирани сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД. Дружеството има натупани над 20 млн. лева задължения през годините. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
432 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.10.03 | 11:41

2
А защо държавата бе Вили, къде е управата на Софийска община. Нали градския транспорт е общински?

2024.10.03 | 11:45

4
Чети бе. Много си тъп Сашееее.

2024.10.03 | 11:45

3
Предизборни говна забъркани от ГРОБ. Проклети мутри.

2024.10.03 | 11:29

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/myxpro

Добави коментар

Водещи новини