Азис и Андреа цъфнаха в Би Би Си (снимка)

share

Скандалът с одобрения европроект на "Пайнер" стигна и до водещите световни медии. Би Би Си публикува материал по темата, в който припомня, че Европейската комисия поиска от българските власти да направят свое разследване дали парите от еврофондовете са отпуснати на музикалната компания в съответствие с правилата.

Британската медия пише, че компанията "Пайнер", "която създава сексуално агресивни образи в българската музика" е спечелила европейско финансиране на стойност $1.3 млн. Би Би Си цитира говорителя на ЕК по въпросите на регионалната политика Ширин Уилърс, който казва: "Финансирането е било одобрено по програма за подкрепа на малки и средни фирми в творческата и културна индустрия, защото според ЕК тя има голям потенциал, създава работни места и заслужава да бъде подкрепена. Що се отнася до избора на конкретния проект, той е отговорност на управляващия орган в България, който е под ръководството на Министерството на икономиката".

Съобщава се и че новината предизвика широко недоволство сред арт средите в България, както и разгорещен дебат в социалните мрежи.



 

Водещи новини

Още новини