Шуменската община се самозабрави: Повече сняг няма да чистим!

share

„Повече сняг няма да чистим, докато не падне нов", каза днес на пресконференция в общината зам.-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков.

Той добави, че тричленната комисия, която беше определена да извърши проверки за качеството на почистване на улиците от снега, е изготвила протокол. Констатациите са, че на места не е направено уширение на булевардите, както и че има непочистени улици. „Върнал съм тази справка за да се уточни кои от улиците, по които са констатирани тези неща са на „Титан БКС" и кои на „Паркинги и гаражи", каза зам.-кметът. Той добави, че това ще бъде уточнено вероятно до края на седмицата, след което справката ще бъде предоставена на кмета.

Йонков обясни и защо част от тротоарите в града останаха непочистени. По думите му, след изтичане на срокът за обществената поръчка за поддържане на зелените площи, където влизат и тротоарите и след като администрацията не получи подкрепа от Общински съвет за обявяване на нова процедура е преминато на вариантът те да бъдат поддържани от двете общински предприятия „Паркинги и гаражи" и „Обреден дом". „Повечето от тротоарите не влизат в концесионния договор на БКС, но бяха чистени от тези, които са били ангажирани по "временната заетост" през лятото за да поддържат парковете и градините - около 32 човека. При падането на големия сняг обаче имаше 9 почивни дни и нямаше как да задължим тези хора да работят", уточни Йонков.

Водещи новини

Още новини