Протестиращи: ГЕРБ - Горско Епохално Разграбване на България (видео)

Булфото
share

От паметника на Патриарх Евтимий в столицата днес към 18.00 ч. тръгна шествие на природозащитници срещу застрояването на Иракли, предаде репортер на Novini.bg.

Над 500 души крачат към Народното събрание, където е крайната точка на протеста. Издигнати са плакати с надписи: "Искаме природа, не искаме бетон", "Долу ръцете от Иракли", "Чиста вода, здрава земя за България", "Да спасим Иракли". За тях 14 януари е много важна дата, тъй като в предишни години са протестирали срещу шистовия газ и ГМО и винаги са успявали. Надяват и сега да е така. Протестиращите обявиха, че искат Иракли да остане кътче, незастроено с бетон, да остане "диво и красиво". Недоволните от застрояването освиркват правителството, чуват се викове "Мафия". На протеста беше издигнат плакат с надпис "ГЕРБ: Горско Епохално Разграбване на България".

Движението в едната посока по ул. "Раковски" беше спряно. Полиция охранява протеста. До пристигането на шествието пред Народното събрание още хора се присъединиха, като имаше и такива на мястото, като протестът вече наброява около 1000 човека.

 

Водещи новини

Още новини