Офицер пребил млад войник

share

Началникът на Военното окръжие във Велико Търново подполк. Пламен Трендафилов е разследван за побой над млад войник. Проверката по случая се извършва под наблюдението на Окръжната военна прокуратура в Плевен.

Инцидентът станал още на 19 декември в сградата на Военното окръжие в Търново, но едва сега се разбра за него. Потърпевшият сержант Иван Иванов разказал пред разследващите, че в злополучния ден началникът му се нахвърлил яростно с юмруци.

Поводът била неизпълнена добре заповед. След побоя кадровият военнослужещ внесъл жалба в прокуратурата. В нея той твърди, че са му нанесени удари по рамото и главата. В резултат получил силни болки и страдания.

"Срещу подполк. Трифонов е образувано досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда", обясни полк. Георги Лазаров от Окръжната военна прокуратура в Плевен.

Обвинителят допълни, че е разпоредена съдебно-медицинска експертиза, правени са претърсвания и са разпитани свидетели, Трендафилов и Иванов. Битият не е оказал никаква съпротива срещу началника си.

"След намесата на Военна полиция и прокуратурата се оказа, че това е било системен тормоз от постъпването на войника на служба преди шест месеца. Същият началник, който е начело на окръжието от около година, е изземвал изплатените суми за командировки на всички служители", твърдят военни.

Те обаче не пожелаха да застанат с имената си пред "Труд" от страх от наказания. "Наистина се прави проверка и за извършени финансови злоупотреби от Трендафилов", потвърдиха от военната прокуратура.

Водещи новини

Още новини