Германска фондация предоставя дарения за социални домове в Разградско

share

Дарения на стойност 70 000 евро предоставя на социални домове в Разградска област германската фондация "Света Филомена". Това  съобщи Силвия Вълева - представител и координатор на Фондацията в лудогорския град.

Дарителската кампания се осъществява благодарение на разградчанката Милена Вълева - проект-мениджър за България на  фондацията.

Даренията се осигуряват на три транша, първият от които бе през август. Пратката съдържа памперси и санитарни материали на
стойност 35 000 евро, които са раздадени на социални домове на територията на областта. 

Второто дарение от облекла, спално бельо и нови обувки на  стойност 10 000 евро е доставено през миналата седмица, като в  момента те се разпределят също на социални заведения в региона. Пратката включва и 500 коледни подаръци за сираци от  институциите в областта, подготвени от германски семейства ,  коментира Вълева.

Третият етап от дарителската кампания трябва да приключи до  Коледа, посочи тя. По думите й до края на следващата седмица в  Разград ще пристигне камион с дарения на стойност 25 000 евро,  съдържащ санитарно-хигиенни материали, инвалидни колички,  проходилки, легла за лежащо болни и др., които ще бъдат  разпределени на нуждаещите се от региона.

Силвия Вълева посочи, че заедно със сестра си подготвят пилотен проект за съвместна работа на държавните институции в  Разградска област и фондацията "Света Филомена" под патронажа на областния управител. Проектът ще се нарича "Целева регионална  помощ" и с него ще може да се кандидатства и за европейски  субсидии за подпомагане на болни и уязвими, обясни Вълева. Целта е област Разград да бъде европейски иноватор в областта на  борбата с бедността, допълни тя.

Водещи новини

Още новини