Евакуират квартал в град в Тенеси заради динамит

  • 11 октомври 2024 06:41

  • 308
  • 1
Евакуират квартал в град в Тенеси заради динамит
© gettyimages

Властите призоваха за евакуация на квартал в град в щата Тенеси, след като служители на фирма за рециклиране откриха контейнер, който очевидно съдържа динамит, въпреки че не се подозират престъпни намерения, предаде Асошиейтед прес.

Полицейското управление на Ноксвил съобщи, че е призовало жителите в радиус от 1000 м от Си Ем Си Ресайклинг да се преместят, след като служителите са открили стоманена кутия с предполагаем динамит. 

От органите на реда заявиха, че сапьорите им са оценили мястото с дрон и не са могли да идентифицират със сигурност съдържанието на кутията, но "въз основа на тази първоначална оценка и поради  излишък на предпазливост сапьорите смятат, че кутията наистина съдържа експлозиви“, се казва в съобщението. 

От полицията съобщиха, че няма данни за престъпни намерения.

Три деца загинаха при стрелба в училище в САЩ

"Няма доказателства, които да предполагат нечестна игра или че кутията е била оставена на мястото злонамерено“, се казва в изявлението на полицията. "Смята се, че служителите са подреждали материали, когато са открили кутията и са се опитали да я отворят.“ 

На уебсайта на компанията се посочва, че тя предоставя услуги по рециклиране на метали за промишлени клиенти и граждани. 

Открит е приют за разселените хора. 

Властите заявиха, че ситуацията вероятно няма да бъде разрешена до петък. Говорителят на пожарната служба Марк Уилбанкс заяви, че евакуация не е била разпоредена, но е препоръчана, според "Ноксвил Нюз-Сентинел". Стотици хора са напуснали домовете и офисите си.

Последвайте канала на

Калина Христова
308 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.11 | 07:29

1
удриии

Добави коментар

Водещи новини