Красимир Вълчев: Ако младите се чувстват европейци в България, няма да емигрират

Novini.bg
share

Когато за първи път чух за "Еразъм", си помислих: "Това ли измислиха в Европейския съюз – програма да си ходят на гости". Сега, когато натрупах опит, осъзнах защо това е най-полезната програма на Европейския съюз, осъзнах колко е важен този дизайн на програмата. Защото ние живеем свързано, ще се чувстваме пълноценни европейци, ако сме по-свързани, ако пътуваме повече. Това каза при откриването на конференция за програмата "Еразъм+" министърът наобразованието и науката Красимир Вълчев, предаде репортер на Novini.bg

Много е важно освен да се увеличат средствата, по-голяма чааст от мобилностите да бъдат не със Северозападна, а с Югоизточна Европа. Убедени сме, че това ще бъде най-предпочитаната дестинация в следващите години, заяви Вълчев.

Мария Габриел ще открие конференция по повод "20 години Център за развитие на човешките ресурси - "Еразъм+"

Ние винаги сме били част от европейската цивилизация, трябва ни още известно време и положително икономическо развитие. Ако ние направим така, че младите хора да се чувстват по-свързани, да се чувстват европейци в България, няма смисъл да емигрират. Свързаността ще ни помогне да бъдем по-пълноценни европейци, а "Еразъм" работи за това, каза още образователният министър.

Мария Габриел: ЕС може да сбъдва мечти

 

Водещи новини

Още новини