Вълчев: Тази седмица се очакват резултатите от одита в Националната художествена академия

През тази седмица се очакват резултатите от одита в Националната художествена академия /НХА/, каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 след заседанието на парламентарната образователна комисия.

Министър Вълчев съобщи през миналата седмица, че е назначил одит в НХА заради това, че със средства за заплати и за стипендии във висшето училище са били плащани договори за ремонти и строителство.

Красимир Вълчев е подписал заповед за одит в Националната художествена академия

Днес имах среща с представители на НХА, но нямаме много варианти към момента да им помогнем, каза министър Вълчев. И добави, че утре пак ще се срещне с представители на Националната художествена академия. На въпрос, ако се установят нарушения, има ли варианти за налагането на санкции на НХА, образователният министър обясни, че "не е толкова въпрос на незаконосъобразни действия, колкото е на лошо финансово управление и на липса за яснота какво са направили". В НХА има неправилни разчети и лошо планиране, заяви министър Вълчев.

Утре Националната художествена академия ще представи на пресконференция новия си корпус. Министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 обясни, че НХА е едно от 13-те висши училища, които са получили финансиране по ОП "Региони в растеж" и отбеляза, че е важно да бъдат подпомагани всички висши училища и НХА с капиталови разходи.

Националната художествена академия има много сгради, а основната й сграда формира архитектурния облик на най-централната част на София и може би са прави, че средствата за капиталови разходи никога не са достатъчни, но хубаво е, че са го направили, каза министър Вълчев.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет