Вълчев: Тази седмица се очакват резултатите от одита в Националната художествена академия

  • 18 декември 2019 16:36

  • 272
  • 0
Вълчев: Тази седмица се очакват резултатите от одита в Националната художествена академия
© Булфото (архив)

През тази седмица се очакват резултатите от одита в Националната художествена академия /НХА/, каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 след заседанието на парламентарната образователна комисия.

Министър Вълчев съобщи през миналата седмица, че е назначил одит в НХА заради това, че със средства за заплати и за стипендии във висшето училище са били плащани договори за ремонти и строителство.

Красимир Вълчев е подписал заповед за одит в Националната художествена академия

Днес имах среща с представители на НХА, но нямаме много варианти към момента да им помогнем, каза министър Вълчев. И добави, че утре пак ще се срещне с представители на Националната художествена академия. На въпрос, ако се установят нарушения, има ли варианти за налагането на санкции на НХА, образователният министър обясни, че "не е толкова въпрос на незаконосъобразни действия, колкото е на лошо финансово управление и на липса за яснота какво са направили". В НХА има неправилни разчети и лошо планиране, заяви министър Вълчев.

Утре Националната художествена академия ще представи на пресконференция новия си корпус. Министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 обясни, че НХА е едно от 13-те висши училища, които са получили финансиране по ОП "Региони в растеж" и отбеляза, че е важно да бъдат подпомагани всички висши училища и НХА с капиталови разходи.

Националната художествена академия има много сгради, а основната й сграда формира архитектурния облик на най-централната част на София и може би са прави, че средствата за капиталови разходи никога не са достатъчни, но хубаво е, че са го направили, каза министър Вълчев.

БТА
272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини