Просветният министър: Само Борисов може да пасне на българската политическа култура

share

Аз съм заклет и потомствен учител. Образовал съм по стратегическо мислене ред директори на училища. Това каза министърът на образованието проф. Тодор Танев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Искам да поздравя огромното съсловие на българските будители. Искам да им кажа, че никой не е по-висок от образованието.

Ще се опитам оперативно да направя някои реформи. Той посочи формулата за добро управление в образованието - успешното управление ще бъде съгласието, смята министър Танев.

Решението да стана министър беше взето в последната седмица преди сформирането на правителство. За пръв път видях премиера Бойко Борисов преди два дни. Той е земен и интересен човек. В момента не може да се намери друг партиен ръководител, който да може да пасне на българската политическа култура и да стегне нещата. Новият министър на образованието призна, че предишния образ на Борисов не му е допадал.

25 години се въртим и с 4 няма да ги изместим. Аз колко време ще се задържа не е важно, коментира той темата за хоризонта на работа на министрите.

„Нямам никаква идея кои ще бъдат моите заместници“, каза още Танев и изтъкна, че тяхното назначаване е работа на министър-председателя. Въпреки това той е уверен, че поне за негови ресор Борисов няма да вземе решението еднолично и ще се допита до него и до останалите партии. Танев е получил уверението, че „Борисов няма да прави еднолични решения под никаква форма“.

Колкото до реформите, които министърът смята да направи, той заяви: „Реформата в образованието прилича на реформата в гробището - няма подкрепа отвътре“.

Водещи новини

Още новини