Мъж заплашва жена с убийство, напада родителите й

share

Преди дни ямболия е отправил закана за убийство на жена.

Наша читателка - Александрина Петкова, сигнализира, че въпросният мъж се казва Янко Василев и е съсобственик на 50 процента във фирми с лого "Мултифарм"- Ямбол, а заплашваната жена, Елка Сашкова, е негов съдружник.

"В последните години фирмата се разрасна, което даде основание на Василев да се мисли за Господ и толкова велик, че вече не му е необходим съдружник. Така той реши, че Сашкова, която е фармацевт и единственият професионалист в това съдружие, е ненужна и може да бъде заменена от сина му Тодорчо (новоизлюпен фармацевт). Как обаче се гони съдружник на 50%? Василев намери решението - след като насреща му е жена - физически и вербален тормоз, докато я принуди да се откаже от двайсетгодишният си труд.

И така миналата неделя Василев, брат му Веселин и синът на Янко - Тодорчо, се напили и отново им проблеснала идеята как ще завземат бизнеса и ще отстранят жената, която толкова им пречи. За тяхно разочарование, Сашкова не била наоколо, но нейните родители били там. (Василев, Сашкова и нейните родители живеят в една и съща сграда на различни етажи). Тримата пияни започнали да блъскат по вратата на възрастните хора, крещейки, че ще ги убият, да напускат жилището си, че иначе до 24 часа ще са мъртви, разбира се, всичко това в комбинация с множество обидни думи. Уплашени, възрастните хора заключили вратата и се обадили на полицията. След малко полицаите дошли, пияните като видели, че идва полиция, се прибрали бързо и кротко и обещали, че повече няма да създават проблеми. И наистина било така, но само за 5 минути. След тръгването на полицаите, те отново отишли пред вратата на възрастните хора и започнали да блъскат и ритат по нея и пак със същите викове и заплахи.

Междувременно родителите на Сашкова й позвънили, защото вече не знаели какво да правят. Сашкова, която много добре познава пиянските изпълнения на съдружника си (често казано, напоследък даже не е нужно да е пиян, за да прави изпълнения), не посмяла сама да си отиде вкъщи, затова извикала приятеля си, както и двама познати, които да бъдат свидетели, ако се случи нещо.

Когато Сашкова стигнала до вкъщи, по коридорите нямало никой и тя решила, че явно нещата са се укротили. Тъкмо влязла в дома си и виковете отново почнали, като този път се блъскало и по нейната врата. Тя погледнала през шпионката и видяла, че Тодорчо е там, но не смеела да отвори, защото и другите двама се чували от долния етаж как блъскат вратата на родителите й. Отново извикали полиция и когато тя пристигала, Янко излязъл пред блока с думите "Тука една луда жена ни мери с боклуци и не можем да си влезем вкъщи", а пред вратата на възрастните хора имало разпилени боклуци. В пиянството си обаче Янко не съобразил, че боклукът, който сам е разпилял и с който искал да оправдае поведението си, се състоял само от кутийки от бира и по никакъв начин не приличал на боклука на 70-годишни хора. Освен това вратата на пенсионерите била прилично натрошена.

В това време Сашкова, която наблюдавала през терасата всичко, което се случва, помолила полицаите да се качат горе. Двамата полицаи тръгнали по стълбите, а Янко след тях. Като минал покрай вратата на възрастните хора, които излезли уплашени от жилището си след пристигането на полицията, изритал възрастния мъж в слабините, а жената едва се отървала от следващия ритник. В този момент Василев видял, че Сашкова разговаря с полицая на горната площадка, засилил се към нея, хванал я за врата с думите "ще те убия". Само бързата намеса на полицая спасила Сашкова, но това никак не се понравило на Янко и полицаят бил наказан с ритници. Това довело до ареста му.

Тодорчо, като по-малко пиян и по-страхлив, моментално щом видял, че идва полиция, побягнал нагоре по стълбите и се скрил вкъщи "ни лук ял, ни лук мирисал". А по-късно, когато Сашкова го попитала защо е блъскал по вратата й и защо бравата й е счупена, той отвърнал, че тя сама си е блъскала и сама си я е счупила.

Янко и Веско трябвало да прекарат нощта в ареста, но Янко, понеже е много хитър, почнал да крещи, че го болят бъбреците, и се наложило да го закарат в спешното. След като вече бил в болницата, подписал декларация, че не желае да получи лекарска помощ и като пич си се прибрал вкъщи все едно нищо не се е случило.

Срещу Янко има заведени множество сигнали от Сашкова за принуда и насилие, за клевета, за самоуправство. Дали ще му се размине нападението над полицай този път, както и заплахата за убийство - ще видим. До момента всички посегателства върху Сашкова се случваха в офиса им и служителите не желаеха да се замесват, което е нормално - отишли са да работят, а не да свидетелстват. Някои от тях дори напуснаха. Всеки от тях се страхува за работата си.

И така един човек с анормално поведение, неграничещо с никакви човешки и бизнес норми, си вилнее из Ямбол и заплашвайки, а където не мине номера - подкупвайки хората, тормози околните и не може да бъде спрян.

Същевременно, както се изкарва голям бияч, той посяга само на жени, 70-годишни хора и сега и на полицай - общо взето все на хора, за които знае, че няма да му окажат особена съпротива. А и веднъж нападна приятеля на Сашкова, но след като го удари веднъж, избяга към апартамента си и се заключи вътре.

Извинявам се, че пиша малко иронично, но живея с глупостите на този психопат от години и ако не се смея на нещата, ще трябва отново да започна да плача.

Аз съм дъщеря на Елка Сашкова, а нападнатите възрастни хора са баба ми и дядо ми, които на стари години преживяват ужас, който никой човек не заслужава. Абсолютно всичко, което съм написала, е истина, дори и да звучи абсурдно."

Novini.bg не носи отговорност за подадената информация.

Готови сме да дадем право на отговор на споменатите в сигнала лица.

Водещи новини

Още новини