Иззеха спортни стоки менте от голям столичен пазар

share

Голямо количество фалшиви спортни стоки са открити и иззети от служители на СДВР. Проверката била предприета вчера сутринта.

Служителите от отдел "Противодействие на икономическата престъпност" в СДВР "атакували" голям столичен базар. В хода на проверката те установили, че на един от павилионите били изложени за продажба спортни стоки, носещи логото на известни марки, които видимо не били оригинални.

Асортиментът от спортни екипи бил богат - предлагани били марките "Adidas" , "G-Star ", "Dsquared", "Franklin and Marshall", "Dolce & Gabana", "All Stars". Управителят на фирмата - М.Р. /34 г./ от гр. Хасково, не могъл да представи документи за произхода на стоките, както и такива, удостоверяващи съгласието на притежателя на марката за ползването й. На място били извикани и представители наб посочените търговски марки, които заявили, че стоките не са оригинални и марката се използва без съгласието на притежателя й.

Последвало претърсване на склада, откъдето са иззети около 350 долнища, 170 горнища на анцузи, 180 комплекта, елеци, якета и блузи.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини