Мъж, починал на 78 години, така и не разбрал приживе, че бил с три пениса

  • 17 октомври 2024 14:16

  • 697
  • 1
Мъж, починал на 78 години, така и не разбрал приживе, че бил с три пениса
© Getty Images (архив)

Група студенти от Факултета по медицина към Университета в Бирмингам във Великобритания са анализирали труп на мъж, който приживе е взел решението да предостави тялото си за научни цели. Именно след смъртта учените установили, че мъжът е имал рядко срещана аномалия – бил с три пениса. Експерти информират, че това е едва вторият документиран и потвърден случай в целия свят, наречен трифалия.

В изследването, публикувано в Journal of Medical Case Reports, се посочва, че мъжът е бил на 78-годишна възраст и вероятно никога не е знаел за деформацията си. Всъщност само един от пенисите му е функционирал, докато другите два са били прикрепени вътре в кожата на скроталната торбичка, в която се намират тестисите. Освен това единият от тях не е имал уретра.

Мъж загуби част от пениса си, пъхал батерии в него

Специалистите допускат, че заради по-особеното си състояние е възможно мъжът да е имал „функционални дефицити“, като например инфекции на пикочните пътища, еректилна дисфункция или проблеми с плодовитостта. Те също така не изключват да е страдал от диспареуния (генитална болка, която се появява преди, по време или след сексуални отношения).

Лекарите изчисляват, че около едно на всеки шест милиона момчета се раждат с два пениса, състояние, известно като дипалия. През последните 400 години обаче са регистрирани само около 100 случая. Що се отнася до трифалията, досега в света, освен този, е бил документиран само още един такъв случай – на бебе, родено в Ирак през 2021 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
697 1

Коментари 1

Добави коментар
Пушкин

2024.10.17 | 14:24

1
Бях писал за един такъв, Троекypoв му беше фамилията.

Добави коментар

Водещи новини