Задържаха шестима благодарение на новата видеосистема на границата

share

Благодарение на интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница вчера са засечени и задържани шестима нарушители, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 22.00 часа снощи с интегрираната система за наблюдение на турската граница са засечени трима души в района на 288 гранична пирамида. Оперативно-издирвателна група от ГПУ-Свиленград е задържала нарушителите –един сириец и двама турци - в землището на с. Маточина. Около полунощ дежурният граничен полицай в локалния координационен център в Свиленград забелязал други трима, пресичащи държавната граница в района на 315 пирамида. Половин час по-късно нарушителите са задържани. И тримата са мъже. Единият има палестинска лична карта, другите са без документи, представили са за палестинец и сириец. Те също са задържани в ГПУ- Свиленград.

Вчера към 17.00 часа служители от ГПУ-Малко Търново спрели за проверка в граничната зона лек автомобил „Форд Ескорт”, управляван от М. К. на 60 години, турски гражданин, постоянно пребиваващ в страната, с адрес в град Русе. В колата да пътували още четирима мъже. Оказало се, че те са сирийци без документи за самоличност. При проверката шофьорът се опитал да подкупи граничните полицаи, като им предложил банкнота от 100 евро и няколко банкноти от 10 лева. Сирийците и турският гражданин са задържани в ГПУ-Малко Търново. Работата по случая продължава.

Граничните полицаи на ГКПП – Калотина са задържали турски гражданин, опитал да прекара незаконно през границата свой роднина. На пункта пристигнал за излизане от страната лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 36-годишния турчин А.У. С него пътували жена му и двете им деца. Семейството имало френско разрешително за престой. При извършване на проверката на колата дежурният граничен полицай открил на задната седалка, под едно от децата, млад мъж, покрит с одеало. Оказало се, че това е 19-годишният брат на шофьора. Двамата мъже са задържани в ГПУ-Калотина. Турската гражданка и децата са настанени в специализирано помещение.

Водещи новини

Още новини