Полицията разкри пет наркооранжерии във Варненско

Булфото (архив)
share

Полицията е разкрила пет наркооражнерии във Варненско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в крайморския град, предаде БТА.

В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на криминална полиция са задържали трима мъже. В рамките на проведените действия полицаите са извършили претърсване в три къщи за гости - две в село Юнец и една в Бяла.

Там те са открили общо четири оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа.

Намерените и иззети са 324 растения, както и суха тревиста маса – около 10 килограма. В обособените помещения е имало и отделни сушилни, за преработка на продукцията, като във всяка една от стаите са били разположени високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и множество торове и препарати.

Акцията срещу наркотичните вещества продължила и в местността „Прибой“, където криминалистите са разбили още една оранжерия за отглеждане на канабис. Там оборудването е било идентично, а намерените растения са 100 – в различен стадий на растеж.

При последвалото претърсване в жилищата на задържаните във Варна са открити 16 100 лева.

Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура.

Разбиха наркооранжерия във Великотърновско

Водещи новини

Още новини