Закопчаха трима за кражба и палеж на автомобил

share

Трима души от горнооряховското село Драганово са задържани за кражба и палеж на автомобил, съобщават от полицията. Сигнал за инцидента е подаден в полицейското управления в Г. Оряховица преди три дни. След направено разследване е установено, че извършителите са 28-годишен мъж, 19-годишен младеж, известен на полицията и 17-годишно момче, известно на полицията и осъждано за кражба.

Дни преди да извършат престъплението тримата разбрали, че човек от селото си търси акумулатор. В събота вечерта разхождайки се из Драганово те забелязали, че прозореца на шофьорската врата на пежото е открехнат. Около полунощ те се върнали на мястото, отворили автомобила и откраднали акумулатора. След това веднага го изтъргували за около 50 лв. и с парите отишли да се почерпят в селската кръчма.

Докато пийвали обаче се сетили, че единият от тях се е порязал, докато са вземали акумулатора и е оставил отпечатъци и следи от кръв по автомобила. Затова решили да се върнат и да заличат следите си. Около 02,00 ч. същата нощ предвижили пежото на собствен ход на отдалечено място, намерили в багажника масло, разлели са го по седалките и драснали клечката. Въпреки вложеното «старание», след броени дни горнооряховските криминалисти влезли в дирите им.

Тримата са задържани за 24 часа. Повдигнати са им обвинения. На двама са взети мярки за неотклонение «подписки», а 17-годишният е с мярка за неотклонение «надзор на инспектор Детска педагогическа стая». Откраднатият и изтъргуван акумулатор е намерен и иззет от полицията.

Водещи новини

Още новини