Спипаха голямо количество течен метамфетамин от Мексико на летище "София"

Прокуратура, пресцентър
share

28 октомври служителите от Отдел „Наркотрафик“ са селектирали карго пратка, пристигаща от Мексико. При извършен тест са открити около 450 л течен метамфетамин, прикрит във ванилов екстракт. Това стана ясно от брифинг на апелативния прокурор Радослав Димов и служители на Агенция „Митници“.

Вече е образувано досъдебно производство. Оперативно-издирвателните действия са довели до задържане на получателя на пратката. Иззети са и различни предмети, които представляваъ интерес за разследването. Властите обаче отказаха подробности за самия получател. От 10 до 15 години затвор грозят заловения и глоба от 100 до 200 000 лв.

В Астралия е бил открит скоро по-голямо количество течен метамфетамин - около 550 л. Експертите обясниха, че картелите от Мексико се опитват да наложат експанзия и на европазара с течен метамфетамин. Дрогата е готова за консумация така. 

1.5 т канабис бяха унищожени в землището на Ново село

Около 11 милиона лева пък е стойността на задържания наркотик у нас. На черния пазар може да стигне и до 40-50 милиона. След разрешение от прокуратурата заловеният наркотик ще бъде унищожен.

 Снимка: Прокуратура

Иначе метамфетаминът се произвежда в Мексико и Иран в световен мащаб, а в Европа - от Белгия, Холандия, Чехия и Полша.

 Снимка: Прокуратура

 

Водещи новини

Още новини