1.5 т канабис бяха унищожени в землището на Ново село

  • 01 ноември 2021 11:46

  • 684
  • 2
1.5 т канабис бяха унищожени в землището на Ново село
© МВР

Поредна успешна акция на криминалисти от Кюстендил за противодействие на наркопрестъпленията, съобщиха от МВР.

Почти 1.5 т канабис бяха изкоренени и унищожени вчера в землището на с. Ново село.  Криминалистите от областната дирекция  и РУ Кюстендил задържали в събота 33-годишен мъж с почти 2 кг канабис – в района на селото.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на известния на полицията с множество противозаконни деяния кюстендилец е открит и иззет пакет със зелена  листна маса /канабис/, с общо тегло 2.200 кг. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.

При продължилите специализирани действия служителите стигнали до нива от 2 230 кв.м в горски участък в землището на селото, засадена с канабис. Добре обгрижваните растения надхвърлят 2.5 м височина.

В Ямболско спипаха голямо количество наркотици

На място са установени изградена  поливна  и капкова система, осигурени  контейнери за вода и съоръжения, благоприятстващи отглеждането на растенията.

След изкореняване и документиране на установеното в нивата и в присъствието на комисия по унищожаването и екип на РСПБЗН, реколтата от канабис е изгорена на място. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
684 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.12.05 | 17:13

2
Крайно време е марихуаната да се легализира и обложи с данъци
Гошо от nочuвка

2021.11.01 | 12:31

1
В следствие на унищонието на коза чрез изгаряне, цяло в Ново село е някак весело...

Добави коментар

Водещи новини