Трима полицаи са с наранявания след проверка в ромски квартал в Кюстендил

Pixabay
share

Районна прокуратура - Кюстендил води разследване за извършено престъпление по чл. 131, ал. 2 от НК – причиняване на телесна повреда на полицейски орган. Днес, 16.07.2020 г., на територията на кв. „Изток“ в гр. Кюстендил, е била извършена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични веществата.

При претърсване и изземване в къща, служителите на реда, придружавани от служебно куче, са били нападнати от трима обитатели на имота с брадва, нож, метална тръба.

На един от полицаите са били нанесени наранявания по главата, другият е получил порязвания на ръката. Третият служител е бил удрян по главата. Агресивните мъже няколкократно са посегнали и на полицейското куче. На място са пристигнали полицейски служители от РУ на МВР гр. Кюстендил.

Стана ясно кои са полицаите, пребили протестиращи в София

Пострадалите служители са били транспортирани до Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ гр. Кюстендил, където им е била оказана медицинска помощ. Понастоящем за срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани двама мъже – на 42 години и на 50 години.

При извършено претърсване и изземване на имот, собственост на едното лице, са били установени високорискови наркотични вещества в големи количества. Предстои извършване на претърсвания и на други места, обитавани от въпросните лица, разпити на свидетели и назначаване на експертизи.

Водещи новини

Още новини