Младен Маринов с още подробности за инцидента в Силистра, при който пострадаха деца при демонстрация на МВР

Булфото (архив)
share

Вътрешният министър Младен Маринов изнесе по време на днешния парламентарен контрол статистика, според която за 2018 г. са извършени 22 престъпления от непълнолетни с хладно оръжие, като от тях четири са против личността. За сравнение през 2017 г. те са 33.

За 2019 г., до май месец, извършените такива престъпления са 12, като за същия период миналата година те са били 15. Той отговори на въпрос на депутата Михаил Христов относно зачестилите нападения с хладни оръжия от непълнолетни.

Министър Маринов поднесе отново извинения от негово име и от името на МВР на пострадалите деца при демонстрация в Силистра, както и на техните родители. Това стана във връзка с въпрос от депутатите от БСП Антон Кутев и Стоян Мирчев за инцидента в Силистра.

Младен Маринов припомни, че тече проверка срещу директора на ОДМВР - Силистра и служителите участвали в организацията на събитието. Както и, че вече е забранил употребата на пиротехнически изделия при демонстрации на МВР. Вътрешният министър пое ангажимент да провери и отговори писмено дали има становище, според което светлинно-звуковите гранати са негодни и трябва да се бракуват.

Водещи новини

Още новини