Младен Маринов: Няма сигнал за силни валежи в страната, но сме в готовност

  • 05 юни 2019 14:43

  • 697
  • 2
©

Последните дни метеорологичната обстановка беше доста изострена.

Валежите обхванаха почти цяла България. Най-много дъжд се изля в Пловдив, Велико Търново, Горна Оряховица.
Това посочи вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, по време на изслушване във вътрешна комисия на парламента.

По думите му обстановката се следи непрекъснато.

Структурите и институциите работят в синхрон и се намесват навреме.
Щетите бяха минимизирани, каза той.

По отношение на микроязовир Тутраканци Маринов заяви, че стенета не е била в необходимата изправност. Язовирът вече трябва да е източен, каза министърът.

Наложи се да евакуираме част от къщите в зоната на евентуална приливна вълна.
Към този момент няма сигнал за силни валежи в страната, но сме в готовност за действия, каза министрът на вътрешните работи.

Министър Маринов отговаря и на въпрос на БСП за отминалите евроизбори, относното подготовката им.

Няма непроверен сигнал и невзето отношение към подаден такъв, каза той.

МВР и прокуратурата работиха в пълен синхрон, каза Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,

След инцидента, при който деца пострадаха при демонстрация на МВР е назначена проверка по отношение на директора на ОД на МВР Силистра. Той е временно остранен, каза вътрешният министър.

По време на демонстрацията е била използвана светлинно-звукова граната. Проверява се дали не става дума за дефектна граната. Проверката още не е приключила.

Забранил съм с моя заповед използването на пиротехнически изделия в подобен вид демонстрации. Ще използваме други начини да демонстрираме дейностите  и уменията на нашите служители, каза Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментирата самоубийството на Стоян Зайков, издирван за двойно убийство. Стоян Зайков преби и уби приятелката си на Милена на 9 май в Костенец. Няколко дни по-късно с огнестрелна рана бе открит убит и братовчед и съсед на Зайков.

Пушката, с която се е самоубил най-вероятно е оръжието на второто убийство. Още не е открито оръжието от първото убийство. Съжалявам се, че Зайков се самоуби и не можахме да си проведем процесуално- следствените действия. Сигурнотта няма цена. Беше важно да не допуснем някой невинен гражданин да пострада, каза главният секретар.

Последвайте канала на

Нора Виткова
697 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Седесарска ченгеджийница

2019.06.05 | 15:46

2

Изловиха бандитите, сега ще ловят градушките. 1000 души дебнат убиеца от Костенец, той се нахранил и изкъпал под носа им.

Българка

2019.06.05 | 15:45

1

След дъжд качулка. Градушката помля всичко ние сега сме готови....но закъде и ние не знаем. Бог да пази България иначе откъм държавници сме сираци.

Добави коментар

Водещи новини