Оцеляла робиня на Ислямска държава разкри потресаващи факти (снимка)

share

Oцеляла робиня на джихадистката групировка Ислямска държава разкри ексклузивно потресаващи подробности за живота сред терористите.

Младото момиче от етническото малцинство язиди в Ирак разказа как е била подбрано лично от лидера на ислямистите Абу Бакр ал Багдади, как е била държана в плен и принудена да слугува на жените и децата му, предаде TV7.

Зейнат, която се представя под фалшиво име, е била само на 15 години, когато е била заловена от бойци на Ислямска държава и представена, по думите й, пред техния лидер Абу Бакр ал Багдади. Тя твърди, че била отведена в сирийския град Ракка, бастион на Ислямска държава, където готвела и чистела на трите съпруги и шестте деца на Багдади.

Веднъж се опитала да избяга. За наказание я били с градински маркуч. След това била затворена в тясна клетка за цял месец. Там тя срещнала американската хуманитарна работничка Кейла Мюлер, която бе екзекутирана в началото на годината.

Зейнат се надява, че мъничкото информация, която е дала, ще помогне за провала на човека, който някога я е наричал своя робиня.

Водещи новини

Още новини