Вървим към геополитическа катастрофа, към сблъсък на цивилизации, обяви Михо Михов

  • 11 септември 2015 09:22

  • 4547
  • 4
Вървим към геополитическа катастрофа, към сблъсък на цивилизации, обяви Михо Михов
© Булфото

Светът изпадна в геополитическа криза, не е изключено с този миграционен поток да изпаднем в геополитическа катастрофа – в сблъсък на цивилизации.

Това коментира в сутрешния блок на бТВ депутатът от АБВ и бивш шеф на генщаба ген. Михо Михов.

Запитан дали ще се стигне до война с „Ислямска държава”, той посочи, че страната ни не е мишена за джихадистите, тъй като „нашето правителство се справя относително успешно с миграционния натиск в сравнение с европейския хаос”.

От думите му стана ясно, че той е „за” включване на Русия в активната борба срещу тероризма. Според ген. Михов спирането на самолети с хуманитарна помощ води само до увеличаване на мигрантския поток, а искането прелитащите през България машини да бъдат проверявани е непрактично от финансова гледна точка.

Той допълни, че бежанците ще се върнат по родните си държави само след като положението там бъде стабилизирано, а за това е нужна и помощта на Москва.

Според генерала ситуацията отново поставя на дневен ред проблемите на изтребителната ни авиация. Михов призова военния министър Николай Ненчев да действа по-активно по темата, защото само държави, които никога не са имали бойна авиация, сега разчитат на НАТО за охрана.

По отношение на вътрешнополитическите въпроси, Михов отбеляза, че казусът „Кадиев” не се обсъжда в ПГ на АБВ. Според депутата една от силните страни на сегашния парламент е, че се работи системно по законите и именно нуждата от по-задълбочен анализ по проблемните на корупцията по високите етажи на властта е причината партията на Георги Първанов да не подкрепи в пленарна зала законопроекта, лансиран от вицепремиера Меглена Кунева.

Последвайте канала на

4547 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
SVETA ANA

2015.09.20 | 19:25

3
Ami to se ochakvashe. Rusia samo moje da opravi neshtata tam i to dosta barzo.

2015.09.20 | 19:26

4
Да но въпроса е дали Русия иска да помогне след наложените санкции ор страна на ЕС...
GEN.MIHOV

2015.09.20 | 19:25

2
EDIN OT MALKOTO DOSTOINI BALGARI V POLITIKATA

2015.09.20 | 19:25

1
general mihov e edin ot naj umnite v parlamenta predstojat trudni vremena, gotvete se

Добави коментар

Водещи новини