Почувствах се отвратително, ние сме безкомпромисни, обяви шефът на ДАИ

share

Лично се почувствах отвратително. Така шефът на ДАИ Цветелин Цветанов коментира разкритието, че техен служител взима подкуп от турски тираджия.

На фона на успеха ни, че успяхме да либерализираме режима със Сърбия, в този момент се появява някакъв служител, който извършва непристойни действия, възмути се Цветанов.

„Категорично не са такива нашите служители“, увери шефът на ДАИ.

Това явно е своеволие на тези служители, ние сме безкомпромисни. Уволнили сме 58 служители, заловени в нарушение, допълни Цветанов.

По думите му служителят на ДАИ е имал и второ провинение.

„Другото нарушение на Петър Василев е, че проверката на автомобила не се извършва в обхвата на камерите. След като е бил проверен предходният автомобил, той е трябвало да се изтегли напред“, обясни Цветелин Цветанов.

Това е другото нарушение, което е извършил и затова бе прекратено трудовото му правоотношение. Той е бил в изпитателен срок, затова и процедурата е била по-лесна, уточни Цветанов.

Той призова граждани да сигнализират, ако станата свидетели на корупция.

На въпрос каква заплата е взимал скандалният служител Цветанов бе успя да отговори, но уточни, че заплатите в ДАИ варират от 600 до 1000 лева.

Нямаме тест, на който да са устойчиви на подкуп, отвърна той и на такъв въпрос.

От своя страна уволненият Петър Василев от хасковското ДАИ заяви: „Къде се вижда, къде се подразбира, че аз взимам подкуп в създалата се ситуация? Това е пълна инсинуация“.

Василев работи в ДАИ от 2014 година.

Водещи новини

Още новини