Условна присъда за полицайка, поискала подкуп от разследван

  • 10 февруари 2015 09:58

  • 1398
  • 1
Условна присъда за полицайка, поискала подкуп от разследван
©

Разследваща полицайка от Лом, която беше заловена с подкуп при акция на МВР в началото на 2014 г., получи условна присъда.

Делото срещу Ваня Иванова беше разгледано преди дни от наказателен състав на окръжния съд в Монтана. Подсъдимата беше призната за виновна в това, че на 20 февруари м.г., в качеството си на длъжностно лице, е поискала и приела подкуп от 700 лв. от разследван, за да прекрати воденото досъдебно производство срещу него, съобщава Конкурент. От мотивите по делото става ясно, че парите са поискани, за да се избегне наказателната отговорност на шофьор, причинил катастрофа със смъртен случай.

Разследващата полицайка беше задържана при акция на дирекция „Вътрешна сигурност“. Спецченгетата реагирали по сигнал и след използване на специални разузнавателни средства задържаха колежката си от Лом за 72 часа. По-късно тя бе освободена от съда в Монтана под парична гаранция.

Съгласно закона, за подобно престъпление наказателният кодекс предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода и глоба до 20 000 лв. Условната присъда е с изпитателн срок от 3 години.

Решението на съдиите от Монтана не е окончателно. То може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред софийския апелативен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.10 | 14:24

1
HOUSE HARMANLI MAKEDONIJA 30

Добави коментар

Водещи новини