Влак гори след сблъсък с кола (обновена)

share

Влакът, който се движи в посока Кулата – София се запали малко след 19 ч., съобщи агенция "Фокус". След пристигането на пожарен автомобил от Благоевград огънят е овладян около 20 ч.

Шофьорите на товарния автомобил, в който се е блъснал запалилият се влак, са пострадали, като са закарани с линейка до болницата в Благоевград. Единият от шофьорите е с прорезни рани и счупени ребра.

Инцидентът е станал при село Мурсалево. Влакът се е ударил в товарен автомобил, който след катастрофа на главен път Е - 79 е паднал на жп прелеза. По данни до момента скална маса е повлякла тира от пътя към релсите. Двамата пътници в камиона са чужденци. Пътниците от влака са евакуирани, като няма пострадали. Участъкът от пътя е затворен.

Влакът е направил опит да спре на спирка "Мурсалево" и директно се е ударил в автомобила.

Километрични опашки се образуваха на Главен Е – 79 в района край село Мурсалево. Движението към 20:15 ч. се пропуска само в посока София-Благоевград. По пътното платно има частични свлачища, камъни затрудняват движението в района, което е предпоставка за възникване на пътни инциденти.

Пътниците са били незабавно изкарани от служителите на БДЖ.

Министър Веселин Вучков и главният секретар Светлозар Лазаров пътуват към мястото на инцидента, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Водещи новини

Още новини