Задържани са 10 нарушители на държавната ни граница

Интернет
share

Гранични полицаи задържаха десет нарушители на държавната граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След получен сигнал от термовизионна система за наблюдение в землището на с. Маточина вечерта на 30 септември около 22.30 часа гранични полицаи от ГПУ Свиленград заловиха четирима мъже, без документи за самоличност. Те преминавали българо-турската граница, по техни данни иракски граждани на възраст от 29 до 34 години. Задържани са в помещение за временно настаняване на лица в Свиленград.

Гранични полицейски наряди от ГПУ Петрич извършили проверка на Кулата на международен влак, идващ от Гърция. Във вагон, натоварен с тръби, открили двама мъже, укрити под тях. Те били без документи за самоличност, по техни данни граждани на Пакистан. Задържани са в ГПУ Петрич.

На 30 септември в 10.30 часа в землището на с. Нова Ловча, общ. Хаджидимово в момент на преминаване през гръцко-българската граница гранични полицаи от Гоце Делчев задържали четирима - 23-годишен български гражданин и трима афганистанци на възраст 19,20 и 22 години.

При извършената проверка на афганистанските граждани били открити гръцки предупредителни документи от полицейския участък в гр. Орестиада, Гърция за напускане пределите на Р. Гърция от 15.09.2011 г. за 30 дни. Задържани са за 24 часа, работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини