Невинен пострада при меле в село Здравец

share

Екшън между две групи враждуващи мъже се разиграл в питейното заведение на село Здравец, община Търговище. От ОД на МВР информираха, че малко след 23 часа в сряда е възникнал скандал между две групи мъже, който прераснал в масов побой.

За враждата между тях има информация от преди няколко месеца, когато след пореден скандал, някои от мъжете получили предупреждение от органите на реда. Все още причината за караницата не е изяснена. Мъжете от едната група са от село Здравец, а другите - от Търговище.

Вечерта влизайки в заведението, мъж от търговищката група заварил „враговете" да се черпят. Той извикал по телефона своите приятели, като им казал че другите го заплашват. На повикването от града се отзовали 5-6 мъже. При срещата започнали да се раздават юмруци и ритници. Единият от ударите обаче се стоварил в лицето на 55-годишен мъж от Здравец, който нямал нищо общо и с двете групи. В резултат на удара той е бил закаран в „Спешна помощ" на МБАЛ-Търговище, където е било установено, че са му избити два предни зъба.

В болницата били докарани и още трима от участвалите в мелето, но те се оказали само с охлузни рани.

Дежурните медици сигнализирали органите на реда, които от своя страна набързо установили участниците в мелето. Станало ясно и това, че 23-годишен мъж е избил зъбите на пострадалия. Биячът е задържан в регионалното полицейско управление в Търговище. Там е установено, че същият е известен на органите на реда, тъй като е получавал санкции за управление на автомобил след употреба на алкохол. Най-вероятно сега срещу него ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда.

По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини