Задържаха рецидивист, разпространявал дрога в София

share

Столични полицаи установиха и задържаха рецидивист, разпространявал дрога на територията на ж.к. "Надежда" и "Връбница", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е реализирана след подаден сигнал и предприети оперативни действия на служители на Второ РУП и колегите им от сектор "Наркотици" в СДВР.

В хода на оперативните действия в полицейския капан попаднал Е.А. на 27 години - регистриран и осъждан за разпространение на наркотици. В квартира, която той ползвал за съхранение и дозиране на наркотиците, били намерени и иззети три полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, осем пликчета с марихуана, саморъчно свита цигара и електронна везна. Там били засечени и клиентите му - Г.Г. на 32 години, регистриран за обсебване, С.Б. на 26 години, М.П. на 21 години - криминално проявен за притежание на наркотици, както и три дами - Д.Б. на 24 години, Р.Д. на 22 години и 17-годишна. При обиска у М.П. и Р.Д. са открити още осем топчета с тревиста маса и шест пликчета с бяло прахообразно вещество, дали реакция при наркотеста на марихуана и амфетамин.

След доклад на материалите по случая в СГП на Е.А. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354 А от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Останалите били разпитани като свидетели и освободени, а 17-годишната била предадена на родителите.

Водещи новини

Още новини