Спипаха аверите на Дъвката, крали дамски чанти в София

share

Служители на Трето РУП задържаха В.В./24г./ и В.С./24г./от София за извършени грабежи.

Установено е, че двамата действали в съучастие с вече задържания на 28 януари Г.Й./27г./- Дъвката. Справка в полицейските регистри показва, че тримата имат множество регистрации за кражби.

В досието на В.В. фигурират 47 криминални прояви, на В.С. - 51, а на Дъвката - 14 регистрации. Те действали около спирки на масовия градския транспорт, подбирали за жертви предимно жени. В хода на разследването се установило, че 2 януари около 19:45 ч. в междублоково пространство в ж.к. "Красна поляна" тримата нападнали 52-годишна жена, съборили я на земята и отнели дамската й чанта с лични документи, три мобилни телефона и около 200 лева.  Два дни по-късно около 21:20 ч. пред входа на жилището си без дамска чанта останала и 45-годишна столичанка. По подобен начин на 20 януари около 19:50 ч. на спирка на градски транспорт пострадала 40 - годишна жена, която се разделила с дамска чанта, в която имала документи и 30 лева.

След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура, на тримата са повдигнати обвинение за извършено престъпление по чл.198 от НК, наложена им е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Работа по установяване на съпричастността им към други подобни престъпления продължава.

Водещи новини

Още новини