Неутрализираха група, разпространявала наркотици на територията на София

share

Столични полицаи неутрализираха група, разпространявала наркотици на територията на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До реализация се стигнало след получена информация за разпространение на наркотични вещества в столицата. Криминалистите установили организатора на престъпната група - Б.Н. /32 г./, и дилърите - Р.К. /27 г./ от село Пчелни и И.К. /20 г./ от село Катунци. Те са криминално проявени - Б.Н. за кражби и изнасилване, И.К. – за кражби и противозаконно отнемане на МПС, а Р.К. е регистриран за кражби.

В хода на работата станало ясно, че Р.К. се среща с различни хора, от които получавал пари, и ги предавал на организатора. 27-годишният мъж се снабдявал с наркотиците от безистен в столицата. При претърсването му криминалистите открили черен плик с 26 полиетиленови топчета с прахообразно вещество. След оказана съпротива и опит за бягство, Р.К. бил задържан.

На друг адрес в столицата са задържани организаторът Б.Н., неговата приятелка П.К. /33 г./ и леля й М.Б. /42 г./, всички от София. При залавянето на И.К. полицаите установили, че той е погълнал осем полиетиленови топчета.

Последвали претърсвания на адресите, на които пребивават задържаните. От там били иззети множество мобилни телефони, SIM карти и пари.

Експертна справка показала, че иззетите 38 полиетиленови топчета съдържат хероин с тегло 4.51 грама и 0.09 грама кокаин.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 а от НК. На тримата са им повдигнати обвинения и с прокурорско постановление са задържани за 72 часа.

Водещи новини

Още новини