Байдън и Харис посетиха три щата, засегнати от урагана "Хелън"

  • 03 октомври 2024 06:41

  • 240
  • 0
Байдън и Харис посетиха три щата, засегнати от урагана "Хелън"
© gettyimages

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и неговата вицепрезидентка Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. посетиха днес няколко щата по Атлантическото крайбрежие на САЩ, опустошени от урагана „Хелън“ - бедствие, което Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския също използва в предизборната си кампания, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Байдън пристигна в Южна Каролина в ранния следобед (източноамериканско време - бел. ред), а след това се отправи към съседния щат Северна Каролина, който беше най-тежко засегнат с повече от 70 жертви. Ураганът „Хелън“ отне живота на най-малко 162 души, според предварителния данни за загиналите, и причини значителни щети вследствие на внезапните и опустошителни наводнения.

След това президентът прелетя с хеликоптер над Ашвил, град с почти 100 000 жители в планината Апалачи, където навсякъде се виждат спиращи дъха щети след урагана. Наводненията са отмили мостове и са напълнили езерата с отломки, сградите са разрушени, а пътищата непроходими.

„Това, което видях там, разби сърцето ми“, заяви Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в социалната мрежа "Екс".

"На място обаче видяхме хора, които помагат на своите съседи, доброволци и служители, стоящи рамо до рамо, и хора, които разчитат един на друг. Ето това е Америка“, добави той.

Възстановяването ще изисква „милиарди долари и много години“, предупреди министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас на борда на президентския самолет. „Има населени места, които буквално са заличени“, добави той.

Най-малко 105 души са загинали при преминаването на урагана "Хелън" в САЩ

Белият дом съобщи, че президентът ще пътува утре до Флорида и Джорджия - два щата, също засегнати от урагана. Някои от тези засегнати от бедствието щати са от решаващо значение за президентските избори на 5 ноември, посочва АФП.

 „Тук съм, за да ви благодаря и да ви изслушам“, каза вицепрезидентката и кандидатка за президент на Демократическата партия Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. по време на посещение в центъра за спешни операции в Огъста, щата Джорджия.

Харис поздрави службите за спешна помощ за усилията им да „посрещнат нуждите на хората“.

Посещавайки център за временно настаняване, вицепрезидентката раздаде и храна на семействата, засегнати от урагана, и получи бурни овации на тръгване.

Байдън обяви, че мобилизира още 1000 войници за спасителните операции в Северна Каролина, в допълнение към хилядите спасители и членовете на Националната гвардия, които вече работят на терен.

Последвайте канала на

Калина Христова
240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини