Издирват бандит откраднал кола и катастрофирал с нея

share

Полицията издирва шофьор, предизвикал катастрофа с откраднат автомобил и избягал, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Пловдив.

В сектор „Пътна полиция” било съобщено за пътен инцидент с ранен на кръстовището между бул. „Източен” и бул. „Княгиня Мария Луиза” в Пловдив. Пристигналият на мястото екип установил, че инцидентът е предизвикан от „Ауди”, което преминало на червен сигнал на светофара и блъснал движещия се с предимство „Форд”. От своя страна вторият автомобил се врязал в електрически стълб, при което пострадала 21-годишната му шофьорка от Пловдив.

Девойката е настанена в болница за наблюдение. Полицейските служители предприели действия по издирване водача на „Ауди”-то, който го бил изоставил и избягал. В хода на разследването станало ясно, че броени минути преди катастрофата колата била обявена за издирване в Шесто РУП от 22-годишния й собственик. Младежът обяснил пред служителите, че на бул. „Източен” бил спрял да си напазарува от денонощен магазин, като оставил автомобила с работещ двигател. Когато се върнал, пловдивчанинът видял, че колата му била открадната.

Водещи новини

Още новини