Закопчаха 15 - годишен крадец в цех за закуски

share

Непълнолетен беглец от Възпитателното училище-интернат в село Керека е задържан от великотърновските полицаи при опит за кражба от цех за закуски.

Тази нощ половин час след полунощ в Районно управление „Полиция”-Велико Търново е получен сигнал за задействие по СОТ от охраняван обект, намиращ се на ул. “Христо Ботев” №19 в областния град.

Пристигналият на място автопатрул установява, че на обекта има отворен плъзгащ прозорец. Пристигат още два екипа. В резултат на извършените заградителни мероприятия в цеха е задържан, скрит зад дървена преграда, 15-годишният Г.Г. от гр. Бургас. Криминално проявеният беглец от възпитателното училище-интернат в дряновското село опитал да отнеме 500 лева, собственост на управителя на цеха.

Момчето е обявено за издирване на 03 ноември 2012г. във връзка с образувано досъдебно производство на РУП-Велико Търново. Задържан е в полицейското управление за срок до 24 часа. Срещу лицето е образувано бързо производство за извършения опит за взломна кражба чрез разрушаване на прегради, който останал недовършен по независещи от дееца причини, в случая намеса на органите на реда. За случая са уведомени Районна прокуратура Велико Търново и инспектор “Детска педагогическа стая”.

Водещи новини

Още новини