Борисов, Денков, Костадинов, Михайлова, Зафиров и Трифонов в схватка в 25-и МИР в София

БТВ
share

Последни часове за подредба на кандидатите за депутати. По-голямата част от партиите вече обявиха на кои хора ще разчитат за 51-ото Народно събрание. Други формации ще използват оставащото им време до утре.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 381

И на този вот лидерската битка ще е в 25-и МИР в София. Там един срещу друг се изправят Бойко Борисов, Костадин Костадинов, Слави Трифонов. "Продължаваме промяната - Демократична България" ще заложат на бившия си премиер Николай Денков, а обединението около БСП - на временния си председател Атанас Зафиров. Коалицията на Делян Пеевски - "ДПС-Ново начало" издигна за водач депутата Искра Михайлова. 

Не по-малък ще е сблъсъкът този път в Кърджали - заради разделението в ДПС.

Водач на "ДПС - Ново начало" начало ще е кметът на града - Ерол Мюмюн. Очаква се срещу него да се изправи почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който за първи път ще се яви с друга формация - коалиция "Алианс за права и свободи".

В Кърджали от ГЕРБ-СДС заложиха на Цвета Караянчева, а от "Възраждане" - на депутата си Георги Георгиев. Георги Кючуков е водачът на "БСП–Обединена левица", а Юлия Чортленева - на "Има такъв народ". "Продължаваме промяната - Демократична България" все още пазят мълчание.

Интересен сблъсък в София-област. Сили ще премерят двама бивши вътрешни министри. Калин Стоянов от "ДПС - Ново начало" и Младен Маринов от ГЕРБ - СДС. От "Продължаваме промяната - Демократична България" също обсъждат името на бивш министър, но на правосъдието - Атанас Славов. Другите водачи са Ангел Славчев - "Възраждане", Владимир Георгиев - БСП и Венцислав Асенов - "Има такъв народ".

Калин Стоянов ще бъде втори в листата на „ДПС – Ново начало“, ето от кой град

Битката в Благоевград ще е между Росен Желязков, Делян Пеевски, Андрей Цеков, Цвета Рангелова, Кирил Добрев и Павела Митова. 

Във Варна един срещу друг се изправят Даниел Митов от ГЕРБ - СДС, Даниел Лорер - "Продължаваме промяната - Демократична България", Костадин Костадинов - "Възраждане". От коалицията на Делян Пеевски водач ще е Йордан Цонев, а от лявото обединение - Борислав Гуцанов.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов ще е водач в морския град, отбелязва БТВ.

В предпоследния ден за регистрация, ГЕРБ оповести и трите си софийски листи. С надеждата това да са последните предсрочни избори.

„Надявам се повече хора да се мотивират и да излязат да гласуват. Зная, че са уморени от седми поредни избори, но се надявам да има повече разум и да наблегнем на това, което интересува хората“, заяви бившият кмет на София Йорданка Фандъкова.

„Защо сложихме кметовете? Не само заради доброто им представяне, но местната власт зависи от централната“, коментира Бойко Борисов.

В БСП днес трябваше да се регистрират част от листите. Изненадващо това беше отложено. Неофициално - по искане на изпълняващия функциите председател Атанас Зафиров за последния ден, утре. В същото време една от формациите в лявото обединение го напусна.

„За мен това, което наблюдаваме в „Обединената левица“ е именно това - някой се е надявал на водачески места, не ги е получил и е започнал да привижда Пеевски“, коментира Ваня Григорова.

БСП днес не коментираха. Стана ясно обаче, че пиарът и продуцент Евгени Минчев ще бъде четвърти в една от листите в София.

„Може би съм най-подходящ за народен представител от БСП, защото половината от моя живот е минал под командването на тяхната партия предшественица. Аз съм видял бедността, видял съм и много добро, защото тогава имаше дисциплина. Бих работил да има повече сватбени шествия в София, отколкото гей паради“, коментира той.

И при други партии неизвестните остават до последно. В Хасково срещу Делян Пеевски, който води листата на  „ДПС – Ново начало“, „Алианс за права и свободи на Ахмед Доган“ изправи досегашния депутат Мюмюн Мюмюн, въпреки че почетният председател също е бил номиниран за водач.

„Имаше номинации също. Но той взема последното решение. Мисля, че утре ще разберете къде ще води и д-р Доган“, заяви Мюмюн Мюмюн.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 381

Водещи новини

Още новини