Джевдет Чакъров: Отиваме на избори в коалиция с абревиатурата ДПС

Novini.bg
share

Преди малко регистрирахме участието на ДПС в предстоящите избори. Участието на нашата политическа сила  ще бъде в коалиционна форма от три партии. Едната от партиите е нашата политическа сила – Движението за права и свободи, другата е СБОР – Справедлива България обединени родолюбци, и третата партия е Земеделски народен съюз. Това обяви пред журналисти пред Централната избирателна комисия председателят на ДПС Джевдет Чакъров, предаде репортер на Novini.bg.

Ние ще участваме с абревиатурата ДПС на тези избори, заяви Чакъров, като в отговор на въпрос поясни, че съкращението означава "Демокрация, права и свободи".

Нашата ориентация е евроатлантическа, както е била винаги, за европейското бъдеще на България, за съдържателна и ефективна политика, за по-добър живот в България, добави председателят на ДПС.

ЦИК реши казуса с ДПС: приема едновременно документите на двете фракции

Има едно ДПС - под лидерството на д-р Доган. Ние бяхме първи сутринта. За съжаление, отново се оказа натиск и групата на Пеевски възпрепятства работата на представителите на ЦИК, посочи Джевдет Чакъров.

Демокрацията трябва да победи. Трябва да бъдат възстановени демократичните ценности и демократичният начин на функциониране на обществото, подчерта той.

Попитан как избирателите ще различат регистрираните днес коалиции "Демокрация, права и свободи" (подкрепящите Ахмед Доган) и "Движение за права и свободи - Ново начало" (подкрепящите Делян Пеевски), Чакъров отбеляза: "Да не подценяваме избирателите. Всички избиратели, които досега са подкрепяли ДПС, ще подкрепят нашата коалиция".

 

Водещи новини

Още новини