Фандъкова: Борисов би бил чудесен премиер

Нова Нюз
share

Приех номинацията, защото цял живот съм се занимавала с обществена работа и мога да помогна по някои теми, като например местната власт. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз кандидатът за депутат от ГЕРБ - СДС и бивш кмет на София Йорданка Фандъкова.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Проблемите в местната власт изискват законодателни решения. Например с малко надграждане 700-те налични камери в София ще могат да мерят скорост. Това е огромен ресурс и ще увеличи контрола многократно, а в същото време ще допринесе за реално налагане на санкции, за да не се отчитат зашеметяващи скорости и да загиват хора, добави тя.

В отговор на въпрос дали лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов може отново да стане министър-председател след изборите на 9 юни, Фандъкова заяви: "На 9 юни хората първо ще ни подредят, ще кажат кой иска да управлява. Г-н Борисов е бил успешен премиер в няколко правителства, но всичко ще зависи от резултатите на изборите. Той би бил чудесен премиер, но за нас не са важни постовете, а да се направи едно стабилно правителство, което да решава проблемите на хората. Аз лично съм мотивирана да работя за това да има стабилност и предвидимост. Това иска и бизнесът. Хаосът в последните години доведе до пропуснати възможности".

Новаков, ГЕРБ-СДС: Намираме се в изключително изострена предвоенна обстановка, която чувствам с кожата си всеки ден

Попитана с кого ще преговаря ГЕРБ – СДС за евентуално управление след изборите, кандидатът за депутат посочи: "При всички случаи трябва да се опрем на демократичните практики. Всичко сочи, че нито една партия няма да може да управлява сама. Културата на диалога ни е изключително необходима. Говорим за много ясно споразумение – ако има коалиция, да има ясно разписано споразумение, за да знаят хората какво ще се случва в страната през следващите години".

По думите на Йорданка Фандъкова ГЕРБ – СДС са единствената засега политическа сила, която е подготвила управленска програма.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини