Борисов коментира катастрофата с Кирил Петков и обяви: Разединението в обществото вече взима застрашителни размери

Bulphoto (архив)
share

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в предизборна среща със симпатизанти на партията в Сандански. Пълната спортна зала го приветства с бурни аплодисменти.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

"Който не кара, той не прави инциденти", коментира лидерът на ГЕРБ катастрофата с Кирил Петков. 

Предизборното събитие бе открито от Андрей Новаков. 

Росен Желязков, който е и водачът на листата, изтъкна че "ГЕРБ е партия, която има ясна визия и ясно лидерство в лицето на бъдещия министър-председател Бойко Борисов".

Борисов: Ние сме най-желаните партньори в момента - най-силни, най-системни

Борисов отбеляза, че омразата, която се е насадила през последните години вече има своите реални измерения, защото ескалира и даде пример с покушението срещу премиера на Словакия. Той определи нападението като притеснително. „Омразата на никоя нация не е донесла нещо положително. Разединението в българското общество вече взима застрашителни размери. И колкото и да се поддаваме на емоции и чувства, нормално е да се намери общ език”, изтъкна той.

"Сега "Струма" щеше да е готова, "Хемус" щеше да е готов и до Русе щяхме да сме на чакъл. Нула! И не само нула. Те се опитват през - особено има едни стурешни водещи да използват пропагандата да ни атакуват. Това няма да позволя, мили мои. Кирил Петков и неговото правителство имаха пълно мнозинство тези три години. Защо не приеха Плана за възстановяване? Три години - ако трябваше да променят закони, защо не ги промениха? Уважаеми водещи, защо те не промениха законите, ако е трябвало? Защо набиха закони, които не трябват за Плана и лишиха българите за възстановяване след ковид кризата. ГЕРБ нямат никаква вина! И колкото и да ползват тези опорни точки, няма да се съгласим!", заяви той.

"За "Струма" ви е мъчно. И трябва да сложите едни билбордове на Продължаваме промяната (ПП) - за тези, които стоят в задръстванията, и само с едни стрелкички: "Благодаря за тези социални контакти няколко часа да стоим в Кресненското дефиле. Едно мило, с едно палче: "Браво, браво, задръстихте България", заяви още Борисов.

"Искам да знаете, че изключително важно като геостратегически проект е АЕЦ "Козлодуй" с двата нови реактора по американска технология. Строител е Хюндай и мисля, че дори от тези региони ще отидат работници там, защото в даден момент ще трябват 10-20 000 работници по този мащабен проект. Спасихме Маришките централи. И в тази война, в която ние подкрепяме Украйна, евтиният ток приляга на българското население и българския бизнес. И мисля, че с отлагането с една година на либерализацията на пазара мисля, че с една година можем да отложим отскачането на цената на тока. Това е постижимо и можем да го поемем като ангажимент", поясни лидерът на ГЕРБ.

"Хората почват да държат и ГЕРБ отговорни за безобразията, които са правени, правят се и добре че все още не са ни т.натикали да отговаряме за откраднатите милиарди от всеки джоб на българите, които се возят на превозно средство - по 1 лев от нафтата, по 1 лев от бензина. Обраха ви! С милиарди ви обраха", обърна се Борисов към избирателите.

Накрая Борисов подчерта колко е важна подкрепата от избирателите. "Има значение да е отчетлива разликата, за да можем да имаме увереността, че това, което сме обещавали, защитавали през тези години, ще бъде изпълнено".

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Водещи новини

Още новини