Борисов: За мен сглобката не съществува в момента

Булфото
share

Като ги слушам какви глупости говорят, дори не знам следващата седмица дали ще почне парламента. Навсякъде ГЕРБ е обещал, че ще направи „Струма“, „Хемус“, Велико Търново – Русе, Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин. Повече няма да допуснем някой да говори лъжи по наш адрес и след това да си затрайваме. Ако нещо се случи добро в този парламент относно еворатлантическата ориентация, а и в предишния, ще е благодарение на ГЕРБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1157

„Ние внесохме предложението за РСМ, поехме си пасивите- поехме ангажиментите за даване на оръжия на Украйна, поехме си пасивите. Направихме законите за превъоръжаването на армията, гласувахме и платихме за първата ескадрила Ф-16, гласувахме втората част. Те сега вчера са гласували за Страйкърите, без да има решение на НС, и ще ни вкарат в такъв юридически казус, само да се покажат на някого. Те навсякъде мърсуват с всякакви партии, всякакви коалиции, всичко, само да е срещу нас“, коментира той.

Той поясни още, за да спрат спекулациите, защото чул дори Иван Костов по темата: „Истината е, че много преди изборите за София ние предложихме на ПП-ДБ да се издигне кандидат, различен от родата на ДС, и ГЕРБ да не издига кандидат. Казах на Кирил Петков да се кандидатира той даже. Сега ГЕРБ подкрепяли човек на Путин – при положение, че трябва да избираме между родата на ДС и кандидат на социалистите. Самият Костов каза едно време „Ще гласувам, но с отвращение“.

„Отиват и приказват по телевизиите неща, които няма да станат. Това ви го обещавам. ГЕРБ били виновни, че техният зам.-министър отива и мърсува, снима с телефон. Защо? Като сме виновни, сега имате много ортаци, много авери от другите партии. На Атанасов му казвам – когато си беше авер с Корнелия Нинова, нито за Македония гласува, нито за оръжия за Украйна гласува, нито за самолети. Сега, като сме заедно, всичко това се гласува“, категоричен е той.

Той предупреди опонентите си да си мерят приказките. „За мен сглобката не съществува в момента“, отсече той.

Той призова администрацията в Ловеч да не подписва никакви документи, преди да се избере кмет.

„Те си бламират сега вътрешен министър, а в същото време не искат да коментират защо министър, който нито съм чувал, нито съм виждал, както и заместника на ДАНС, ходи с охрана. Заедно с проруските партии бранят „Лукойл“ с всички средства. Иначе гледаш – 3,30 лв. бензина. Забравят, че би трябвало сряда да сме в парламента. С това си поведение, с това си буквално безпринципно поведение всичко да е против ГЕРБ, ще им гледаме сеира. Знам къде са ви приятелите, как се завират по кръчми, по вили. Аз не виждам смисъл да се виждам повече с тях. Ще направя съвещание на ГЕРБ, да преценим има ли нужда да носим заедно отговорност с тях“, каза още той.

Доц. Христов: Сглобката би се разглобила, ако има сигнал отвън

„Няма да се плашиш“, обърна се той към кандидата за кмет на Ловеч Валентина Недялкова.“ Ако се плашиш – няма да го показваш. Издържахме на всичко, ще издържим и на това. Просто те няма на първи тур да са ни били някъде.“

„Ако изгубим някой град, ще е не защото сме по-слаби, а защото мърсуват. Ще искат да им подкрепя и бюджет - няма да стане без „Хемус“ и всичко друго. Няма нужда да се срещаме. След неделя – приятна игра. Ще гледам кой какво прави“, каза още Борисов.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1157

Водещи новини

Още новини