Частични местни избори в четири села в Пернишко

  • 20 юни 2024 12:45

  • 263
  • 1
Частични местни избори в четири села в Пернишко
© Novini.bg/ Canva

Частични местни избори предстоят тази неделя в четири села на територията на област Перник

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

Сред тях са Студена, Люлин, Богданов дол и Прибой, съобщиха от Общинските избирателни комисии в Перник и Радомир. 

До частичния вот в населените места се стигна, след като бяха прекратени предсрочно пълномощията на новоизбраните им кметове.

В три от тях - Студена, Богданов дол и Прибой, победителите на местния вот миналата година не спазиха законовото изискване в едномесечен срок от полагането на клетва да прекратят участието си в търговски дружества, предава БТА. Оставка по лични причини подаде кметът на пернишкото село Люлин.  

За кметския пост в две от селата - Студена и Люлин, кандидатът е само един. В другите две населени места ще се съревновават по двама претенденти.  

ВАС потвърди избора на Методи Байкушев за кмет на Благоевград

Студена ще е и единственото село, където ще се гласува в общо две секции. На останалите три места ще има само по една избирателна комисия.  

Комбиниран вот с хартиена бюлетина и машина ще може да се упражни в секциите в Студена и Люлин. В останалите две села гласуването ще е изцяло с хартия.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
263 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.20 | 14:22

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини